Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Hedelmää kutsutaan kaikiksi, persimoniksi ja sharoniksi, joskin sharon on tarkkaan ottaen Israelissa jalostettu kakin muoto. Nimen kaki aluperä on japanin kielessä, nimi persimon on peräsin pohjoisamerikkalaiselta intiaaniheimolta.

Kaki hedelmän kuori ei ole syötävä, sen sijaan jalostetussa versiossa sharonissa joka tekee maun makeammalle kun kaki. Sharonin voi syödä kuorineen.

KARDEMUMMASHARONIT ( 4 annosta)

4 sharonia

puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori

2 rkl hunajaa

hieman jauhettu kanelia ja kardemummaa

päälle : ricotta juustoa ja / tai ruokajogurttia

OHJE:

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise sharonit ja asettele hedelmänpuolikkaat pellille leikkauspinta ylöspäin. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori. Ripottele kuoriraastetta sharoneille. Valuta päälle hunajaa ja mausta ripauksella kanelia ja kardemummaa. Paista hedelmiä uunissa noin 10 -15 min ( sitä vähemmän aikaa mitä pehmeämpiä hedelmät olivat ennen paistamista)

Tarjoile sharonin puolikkaat lämpimiä ricottajuuston tai ruokajogurttinokareen kera.