Vaikka tämä onkin puuhaa niin kyllä ne itse tehdyt etikkakurkut on vaan niin ihanat. Sen vuoksi huomenna illalla Sörnäisissä niitä valmistellaan.

ETIKKAKURKUT

2 kg avomaankurkkuja

mustaherukanlehtiä

MAUSTELIEMI

1 l vettä

3 dl väkiviinietikka

2 dl sokeria

1 dl karkea suola

1 rkl kokonaisia valkopippureita

1 rkl sinapinsiemeniä

JOS haluat valkosipulimakua, laita mukaan 5 tai enemmän hienonnettua valkosipulinkynttä

Pese kurkut huoleellisesti harjaten ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillivarsien ja kukintojen sekä huuhdottujen viinimarjalehtien kanssa. Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja kaada se kuumana kurkkujen päälle tölkkeihin. Sulje tölkit ja anna jäähtyä. Sälilytä kylmässä. Kurkkujen valmistuminen kestää noin kuukauden.