BROILER-COUSCOUSSALAATTI ( 8-10 annosta)

1 1/2 dl couscous ( kypsänä noin 4 dl)

1 paketti ( 300g) esim. pippurimarinoituna broilerin fileesuikaletta

1 rkl balsamietikka

1 sipuli

noin 1 dl ruokakermaa

1 vihreä paprika

1 tlk säilykepersika tai mangoa

1 ruukku jääsalaattia

1 ruukku rucolaa

KASTIKE:

1 prk kveytkermaviiliä ( 200 g)

3 rkl virheää pestokastiketta

1 tl sokeria

2 tl sitruuna tai limettimehua

Kypsennä couscous ( peitä couscousryynit vedellä ja anna vetäytyä kunnolla, purista ylimääräinen vesi pois ennen käyttö). Jäähdytä. Sekoita kastikeainekset. Ruskista broileri kevysesti ja mausta balsamietikalla. Lisää hienonnettu sipuli ja ruokakeram, anna kiehua kypsäksi ( noin 10 min) kannen alla. Kuutioi paprika ja hedelmät. Revi salaatinlehdet. Levitä puolet jääsalaatista tarjoiluvadin pohjalle ja reunoille. Käytä rucolaa lisänä. Sekoita couscous, paprika ja hedelmkuutiot sekä loput salaatinlehdistä keskenään. Sekoita joukkoon kastike. Kaada seos salaattipedille. Nosta juuri ennen tarjoilua lämpimät broilerinfileet päälle. Lisukkeeksi juustoiset suupalat. ( couscousn voi korvata riisillä jos haluaa , käytä silloin noin 1 dl riisiä ja keitä se)

JUUSTOISET SUUPALAT ( noin 24 kpl)

Taikina:

100 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 prk hovi paprika chili tuorejuustoa

Täyte:

noin 100 g valion mustaleimajuustoa

n 1/2 prk fetajuustokuutioita ( 90 g) 

voit myös lisätä sitruunatäytteisisä oliiveja hiennonnettuina täytteeseen jos haluat)

voiteluun munaa ja unikonsiemeniä

Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos monitoimikoneessa tai käsin. Lisää tuorejuusto ja sekoita taisaiseksi taikinaksi. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi tangoksi ja jaa 24 palaan. Paina taikinapalaan sormella kolo. Täytä sokeripalan kokoisella juustokuutiolla tai oliivijuustoseoksella. Muotoile taikinapala käsillä siten että täyte jää sisälle. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa kauniin värisiksi, 8-10 min.